8 Eylül 2007 Cumartesi

Eski Çağ ve Klasik Çağ Resimlerinin Antropolojik Tanımları












SEMA YAPAN HİTİTLİ DERVİŞ.

Mö.13.yy da sema yapan derviş.Tokat çıkışlıdır.Sema esnasında ayak parmaklarının ucuna basmaktadır.Kısa etekli, yüzü traşlıdır.Semazenin başı konik şek. külahlıdır. Ve de boynuzlu yani tanrıdır.Sağ eliyle haktan alıyor, sol eliyle halka dağıtıyor.Yani biz aracıyız diyor. Bizim malla mülkle işimiz olmaz diyor.Anadolunun yerlileri olup dilleri yerlidir.Hind Avrupa diline sahip değillerdir.

Tanımı: Brakisefal kafalı, yuvarlak yüzlü, kısa kol ve bacaklı sanırım esmer bir yapıya sahip birde düz saçlılardır.







Frig erkeği:

Burunlarının ucu kalkık ve büyük. Uzun kol ve bacaklar ile kısa gövdeliler. Çekik çeneli, uzun boyunlu Res.1 de ki kafa ultra brakisefal. res.2. de ki dolikosefal kafalıdır.



Frig kadını Tanımı:

Mesosefal kafa, Gözler iri badem şekilli, Kirpikler uzun kıvrık. Burun ucu kalkık yüksek ve düzdür. Burun kaşlara düz bir şekilde ulaşır. Kaşlar ince yarım ay şek. Dudaklar dan alt dudak kalın. Boyun ince ve uzun Çene az içe çekik.



Asurlu Erkek Hehkel Fizyono:

Önce bu halk Kuzey Irak ile Dicle kıyısına kadar yayılmış.Çevrelerind eSami toplulukları var. Elaziz ve Paluya gitmişler. Başkent. Asur şehridir. Bu kavim saç sakallıdır. Uzun etekli elbise giyerler.Arapların atalarıdır.

Tanımı: dolikosefal kafalı, Burun düz uzun iri ve yuvarlaktır. Genelde burun ucu gaga şek. Kaş ince yarım ay şek. ve gözler badem şek. siyah ve iridir. Saç ve sakallı olup birde uzatmışlar. Saç ve sakalları dalgalıdır. Aynı zamanda sert ve çalışkanlar.Irakta ki Araplarla aynı özellikler gösterirler.Kay: kısa bir dünya tarihi



Midas Tanımı:

Dolikosefal kafa, dar alın, arkaya doğru yassı ve uzun kafa şek. Alın ile burun arası çukur. Traşlı yüza çünkü Batıdan gelen kavimler saç ve sakal traşlıdır. Trak kökenlidir. Bölgeleri: Ankara, Afyon, Eskişehir ve Burdur’dur. Açık tenliler.

Dipnot:Kral Midas, Kime kralı Agammanon’un kızı ile evlenmiş.

İVRİZ ‘Lİ Kral Waarpalavas Neo Hititlidir. Arami ve İbraniler aynı soydan. Harran ile Lübnan arasına yayılmışlar.Asur, Arami ve Samiler saç ve sakallıdır.

Tanımı. Dolikosefalkafa, iri badem gözler, İri kavisli burun, Burun kaşlara düz şek. uzanır.Başları külahlıdır.Elbiseleri uzundur. Salları dalgaldır.



SÜMERlinin Tanımı.:

Mesosefal kafa, kafa arkasında tümsek var. Yüksek uzun ve düz burunludur. Saç ve sakalları traşlı ve simsiyahtır. Hilal şek. kaşlar. Arkaya meyilli alın.Burun düz, uzun büyük ve burun ucu sivri. Gözler siyah iri, yassı dolgun yüzlüler. Çeneleri geniş ve köşeli dir.Saç ve sakal traşlı olması nedeni. sanırım dönemin modasıdır. Başın yüksek noktası kafanın üstünde ve kulakların hizasındadır. Dudakları ince ve narindir. Derileri beyaz-buğday rengindedir.

Çingene Kızı- Roma Dönemi-iri gözlü, yuvarlak küçük düz burunlu, brakisefal kafalı, geniş alınlı, yuvarlak yüzlü, düz saçlı
Afrodite-Roma Dönemi


HİTİT SAVAŞ TANRISI

Boğazköy

Tanımı: Brakisefalkafa, geniş dolgun yüz, orta büyüklükte yuvarlak gözler kaşlar hilal şek.ve uzundur. Düzgün büyükçe burun yapısı. uzun kulaklar, kısa boy, kısa kol ve bacaklara sahipler.Alın ile burun arası düz. kartal gagalı kavisli burunludu


Sümerli üst düzey yönetici
Tanımı:Dolikesefal, uzun ve karga burunlu, iri ve mavi gözlü




Hititli
Sümerli
Sümerli








Ankara Bitik Kazısından çıkma Hitit Krallık Kabartma Resmi- Kafası yuvarlak ve üstü çadır gibi şişkin, geniş ve uzun yüzlü, çekik gözlü, alın ile burun arası çukur içe dönük yay şeklinde, burun uzun olup uç kısmı sivri.


İVRİZ ‘Lİ Kral Waarpalavas Neo Hititlidir. Arami ve İbraniler aynı soydan. Harran ile Lübnan arasına yayılmışlar.Asur, Arami ve Samiler saç ve sakallıdır.

Tanımı. Dolikosefalkafa, iri badem gözler, İri kavisli burun, Burun kaşlara düz şek. uzanır.Başları külahlıdır.Elbiseleri uzundur. Saçları dalgaldır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder