22 Eylül 2007 Cumartesi

ANTROPOLOJİK AÇIDAN TÜRKLER VE KITALAR ARASI GÖÇLER

ANTROPOLOJİK AÇIDAN TÜRKLER VE KITALAR ARASI GÖÇLER

Mezopotamya’ya donuk beyazı, Batı-kuzey Hindistan’a sarı Mongoloidi,(mongol;Yam simgesinden olup tam çekik gözlü safran sarısı benizli olduğu sonradan aralarındaki evliliklerden ton farkı ile türlü melez ırkların çıktığı bilinir),İndus civarına(indus,Çin’in kuzeyinde Tibette) beyaz Aryani yerleştiriyorlar.

Bundan 40-50 bin yıl evvel Türkistan’da yaşamış mongoloid tredlere sahip olmayan, Sami, Aryan, Kongoid’den uzak bir soy var. Bu soyu Proto-Avustraloidler diye isimlendirmişler.

Tunç derililer; Türk ve Türkiklerinide içine alır.Tunç derililer; ne beyaz Moğol ve nede Aryan zencisidir. Çünkü Türk denildimi, akla ilk gelen Moğoldur.

Anadolu’da ki bazı insanların kuyruk sokumlarında Moğol mührünün görülmesi, gözünde epikantinin biraz fazlaca olması sebebiyle, ferde Moğol diyemeyiz.( epikantik:Asya tipi iç göz çukuru demektir). Mongoloid olması için kafatası hazinesinin 1400 cm3. üzerinde ve braki olması gerekir. (braki:yuvarlak demek)

Tunç derililerde arızalı olarak braki görüldüğünde, kafatası derhal daha bebek iken mekanik bir aletle dolikosefal(kavun kafa yani uzun kafa) hale getirilir. Hunlarda, Mayalarda, Eskimolarda hep böyledir.

Göz içten asklı olup kesimi yukarı doğru, çift epikentili, siyah ve tretleri doğumla gelir. Moğol’da kaşlar kısa ve dikinedir.

Dudaklar ince ve vucut renginde. Tunçderililerde renk farkı var.

Burun doğumdan yayvan ve içi kemerlidir. Bazı tunçderililerde böyle yayvanlığın jenerasyonlarca ratip iklimlerde yaşıyan halklarda olduğu gibi teşekkül etmiş olması mümkündür.

Moğol saç ve kıl kesimleri yuvarlaktır.Kalitesi düz, mavi ışınlı, kalın siyahtır.Tunç derililerde ve Moğollarda vücut kılları azdır.

Deri kirli sarı renkte, tekstürü düz ve kalındır. Renk kategorisi 4-5 iken tunç derililerde bu 10-36 arasındadır.

Moğol, kuyruk sokumunda 2 cm. Çapında kül rengi bir işaretle doğar, cilde renk buradan yayılır.Moğollar bu renge asalet rengi derler ve öğünürler.

Moğolların el ve yanaklarında jenerik ve ekstra ince kan damarları çok karekteristiktir.

Öz Moğol dili ile Tunçderili dili arasında benzerlik yoktur.

Tunçderililer misafiri Tanrı elçisi gibi görürler.

Moğollar evlerinde ecdatlarından görme gelenek olan, zehirle misafiri öldürürlermiş.

İbni Sinaları yetiştirmiş olan Tunçderililer primitif zamanlarda Trepanning denilen beyin ameliyatı yapmışlar.Aspirini, kinini ve binlerce bitkiden ilaç yapmışlar.

Yamyamlık, büyük göçlerin ekonomik şartlarından doğmuş.

Tunçderililerde nefse zulüm ve intihar oranı çok düşüktür.Bir Moğol veya Aryan için bunlar kolayca tatbik edilir.

Türkler sarı ırk değil çoğunlukla beyaz tenlidir.(Afet İnan, T.T.K. s.32-33)

Mısır halkı: Babil’den gelmiş(Babil Fırat-Dicle nehirleri arasındaki saha) Bir kısmıda Libya’dan gelmiş olabilir.(Bu görüş Meyer’e ait.)

Cambridge göre: a) Akdeniz ırkı olabilir. b)Mısırlılar yerlidir diğer görüş Arabistan’dan gelmiş. Sami ırkından probbabil(Babil öncesi) kültürünü Mısır’a getirmiş olabilir.

Arablar dolikosefal ırk. (yani uzun kafalı) Aden’de(Yemen’de) kafatasları ölçülmüş.

Uzun boylu dolikosefaller: Bulgarlar, Araplar, Afganlılar.(Farslıların bir kısmı braki(kısakafalı)-bir kısmı dolikosefal yani uzun kafalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder