24 Ocak 2013 Perşembe

Bazı Bulgular..


M.Ö. 14.yy. Mısır Kraliçesi, Nefertit prenses aslen Asyalı, adıda Tadukhepa’dır. Mısır’a gelin gelmiş ve hemen adını Nefertit olarak değiştirmişler. Eşi Firavun adını Akhenathon olarak değiştirmiştir. Fravun antik Mısır tanrılarını bırakmış tek tanrıya inanmaya başlamıştır. Erkekler sünnet oluyor domuz eti yenmiyordu. Bu dönemde Hz. Musa ile II. Ramses yoktu.




Altın İlhanlı sikkesi ön yüzü: İlhani Es Sultanül Melikül Zahir Rükneddin Şah…. Malik. Sikkenin ön yüzüned ayrıca aslan rölyefi bulunmaktadır.


Denizli sınırları içinde Laodikela antik kentinde Roma dönemine ait 2000 yıllık Horoz dövüşü kabartması. Horoz dövüşünün çok eski olduğunu gösteriyor.



Antik Mısır’da orta imparatorluk çağında M.Ö. 21. Yy. ilk yarısında çeşitli spor hareketleri gösterilmektedir.



 

Mısır’da M.Ö. 13.yy’da casuslukla suçlanan iki hatti-hitit melezi kadının sorgulanması. Fizyolojik tanım: Profilden başları dolikosefal görünümlü Giysileri yarı omuzdan açık dekolte uzun elbiseli.



Abu Simerel tasvirlerinde III. Hattusili kabartması. M.Ö. 13.yy.imparatorluk çağı olan kabartmanın Hatti-Hitit melezi birisi değil Mısırlı soylu bir yönetici olma ihtimali yüksektir.


Mardin, Nusaybin ilçesi Girnavaz Höyükte ele geçen Asur dönemi M.Ö. 7. yüzyıla ait meyva bahçesinin satış senedi tapusu.